PR- ul și moda creează imagini?

Recent am citit un articol  mai vechi, din 2006, despre o doamnă care se pare că în afară de a fi purtătorul de cuvânt al S.C. Electrica (“Electrica Transilvania Sud” , Sucursala Sibiu) cochetează și cu modelling-ul încă din timpul facultății, iar recent (adică atunci în 2006) a apãrut în primul sãu pictorial, într-una dintre revistele sibiene. Mi se pare super interesant ce face  această persoană (dacă mai face ce face), deci se poate să combini aceste două domenii, relațiile publice cu fashion-ul,  în multele sale feluri, aici modelling-ul, fapt care mă încurajează și mă face și mai mult să-mi doresc să le combin (și să le mențin) și eu în felul meu cum spuneam în ABOUt, mai sus în pagină dacă vă uitați 😛

Deci vă propun să citiți interviul acestei manechine, pe numele de Cosmina Olariu.

P.S. Nu uitați să citiți concluzia de mai jooooos, IMPORTANT!

Reporter: Ce au în comun relatiile publice cu moda?
Cosmina Olariu: Sunt, într-adevãr, capitole diferite, însã ambele tin de comunicare. Relatiile publice si moda creeazã imagini.
Rep.: Când ati avut prima “întâlnire” cu lumea modei?
C. O.: Eu am urmat cursurile Facultãtii de Ciberneticã a Academiei de stiinte Economice la Bucuresti. În 1990 am vãzut un afis la avizierul facultãtii. Una dintre colegele mele avea înclinatii de creator de modã si cãuta fete pentru a-si prezenta colectia. A fost prima datã când am urcat pe scenã.
Rep.: Cum ati ajuns de la Bucuresti la Energie Electricã în Sibiu?
C. O.: Sunt sibiancã. Dupã ce am terminat facultatea, am dat concurs pentru postul de economist în cadrul societãtii. M-am gândit cã încercarea moarte nu are si am obtinut postul. Din 1 octombrie 1992 lucrez la Electrica si îmi place ceea ce fac. Probabil sunt printre cei 2 la sutã dintre oameni care vin la serviciu cu zâmbetul pe buze. În 1999 s-a implementat la nivel central structura de relatii publice si a fost o provocare pentru mine. Am urmat un master de relatii publice la Bucuresti. Tot ce este legat de comunicare îmi place foarte mult.
Rep.: Ati apãrut recent într-un pictorial care a retinut privirile cititorilor.
C. O.: Da, este primul pictorial în care apar. Initiativa a venit din partea revistei sibiene în care am apãrut, iar creatiile vestimentare apartin Ancãi Scutea.
Rep.: Ce alti creatori v-au oferit ocazia de a le promova hainele?
C. O.: Tot în timpul facultãtii am prezentat pEntru Doina Levinta. Pe atunci,Cãtãlin Botezatu era coleg de scenã. Am participat la mai multe festivaluri de modã, iar la un microfestival am avut posibilitatea sã îmbrac creatii Versace. Am fost tare mândrã. Pot spune cã acele creatii din perioada 1991-1992 mi-au rãmas la suflet.
Rep. Despre tendintele actuale în modã ce pãrere aveti?
C. O.: Mi se par total antifeminine. Nu avantajeazã nicio femeie, oricât de slabã ar fi. Pot fi purtate cu succes poate doar la carnaval… Eu sunt adepta stilului clasic. Nu neapãrat sobru. Clasic si elegant.
Rep.: V-ar tenta sã creati chiar dumneavoastrã haine?
C. O.: Nu, îmi cunosc limitele. Eu am o gândire mai conformistã. Nu mã vãd creând haine iestite din comun. Dacã ar fi vorba despre tot ce înseamnã punerea în scenã a unei prezentãri de modã, cu sigurantã m-as descurca. Cursul de manechine urmat în timpul facultãtii îmi este de mare ajutor.
Rep.: Dacã vor veni si alte propuneri pentru a urca din nou pe scenã sau pentru a apãrea în reclame?
C. O.: Dacã este vorba de propuneri normale si decente, am sã le accept cu drag. Sufletul meu a rãmas acolo, pe scenã, unde nu simti durere, nimic nu te poate atinge. Este ceva cu totul deosebit.
Rep.: Foarte multe fete îsi doresc sã ajungã în paginile revistelor. Ce le puteti recomanda sibiencelor?
C. O.: Sã fii model este avantajos doar pentru fetele care ajung sã fie foarte cunoscute în Occident. Nu este suficient sã ajungi la paris si sã alergi de la o casã de modã la alta, în cãutarea unei prezentãri. Viata este foarte scumpã, dacã vrei sã ai succes. Înseamnã o tinutã impecabilã, haine si produse cosmetice foarte costisitoare. Trebuie sã investesti mult. Însã, recomand cursurile de manechine oricãrei femei, indiferent de domeniul în care este specializatã. Cursurile de manechine nu sunt doar pentru cele care se urcã pe scenã. Un asemenea curs te pregãteste pentru viatã, te ajutã sã arãti mai bine, te pune în valoare. Orice miscare pe care o faci îti vinde, de fapt, imaginea, în orice ipostazã, începând de la impresia pe care o lasi atunci când mergi la interviul pentru un loc de muncã.

Sursa: sibiul.ro

O concluzie scurtă, m-am chinuit să caut pictorialul cu acestă manechină, dar nu găsesc nimic, mă gândeam eu  în naivitatea mea că cine știe poate a ajuns departe cu modelling-ul, dar se pare că a fost doar local sau a terminat deja până acum cu această pasiune și s-a axat pe a fi purtător de cuvânt sau poate nu știe mai bine să se promoveze sau poate chiar nu a mai avut timp, voi ce părere aveți?????….un pic m-a dezamăgit că n-am găsit mai multe, poate din cauza că e vechi articolul, și oricum nu sunt mai multe despre această „modea”…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: