Google vs Skyhook

Am dat și eu recent de acest concept de „Tribe sourcing” și am găsit câte ceva despre acesta plus un mic exemplu. Tribesourcing este procesul  strategic prin care o companie poate aduce o valoare adăugată mărcii sale  prin dezvoltarea şi colaborarea cu triburi diferite conectate la companie.

Inspiraţia pentru partea de sourcing vine de la Crowd sourcing,  cu ajutorul  unui grup mare şi nedefinit de oameni sau o comunitate se efectuează o sarcină în forma unui apel deschis. Dar există o diferenţă între Crowd sourcing şi Tribe sourcing. Crowd sourcing descrie procesul de a cere ajutorul  unui grup mare şi nedefinit de oameni,  în timp ce Tribe sourcing presupune procesul de identificare şi analizare a diferitelor triburi cu scopul de a îi utiliza în procesul de sourcing. Triburile pot crea o mulţime de informaţii, dar au multe şi diferite intenţii, astfel pentru a aduna ceea ce ai nevoie din mulţimea de informaţii ai nevoie să le filtrezi corect, adică să faci căteva presupuneri, să le procesezi şi să ghiceşti eventual ce vor să însemne acele informaţii. More Info

Ca și exemplu am găsit o comparație între geolocația Google și geolocația Skyhook. Surse spun că geolocația Google nu este atât de bună. Acest lucru ar fi din cauza că își iau informațiile prin Crowd sourcing.

„Google își procură informațiile încetișor de fiecare dată când cineva accesează o aplicație Google de pe un Iphone sau un Blackberry sau alte dispozitive mobile.”

Opus celor de la Google, „Skyhook utilizează metoda Tribe sourcing prin care trimite vehicule cu senzor Wi-fi pe fiecare autostradă, stradă, alee, stabilind metodic fiecare poziție și punct de acces pe care îl parcurg”.

Skyhook are poate mult mai puțini contribuitori la adunarea de date dar aceeia sunt focusați în a aduna informațiile corecte. Intenția lor este de a colecta date foarte bine structurate și într-un mod optimal înspecial  pentru această aplicație (geolocation).

Deci care este mai bună? Situl unde am găsit informația spunea că Skyhook ar fi mai bun. Este Tribe sourcing mai bun decât Crowd sourcing sau invers? Când vor fi produsul/datele Google mai bune decât cele de la Skyhook? Cred că acest lucru se va observa în timp, poate.

Și încă o întrebare: De ce să fie cele două combinate și să le facă pe amândouă? Google e peste tot (Android inclusiv) și are aparent resurse nelimitate, deci pot. Iar Skyhook ar putea la fel. Poate răspunsul se află undeva între balanța dintre crowd (grămadă) și tribe (trib).

Sursa,Geolocation Wars

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: